Buy My Books and Support My Blog!

Buy My Books and Support My Blog!
Crystal Evans Books

“The idea that sex is something a woman gives a man, and she loses something when she does that, which again for me is nonsense. I want us to raise girls differently where boys and girls start to see sexuality as something that they own, rather than something that a boy takes from a girl.”

— Chimamanda Ngozi Adichie

LAND FOR SALE

LAND FOR SALE

My Online Radio

My Online Radio

Wednesday, April 13, 2016

Author Questions for The Bunna Man Trilogy





Interview with Crystal Evans for Writer.com

What does your writing process look like?

Ans: I write whenever I want to. There is no specific time. My writing is largely influenced by my environment. I think we are all on a journey, we are all stories.
So I might go on a bus to the capital and I see someone doing something and decide I will attach that behavior to a character.
I might hear someone say something and decide, that would make a transition point in a dialogue.

Do you have strange writing habits?

Ans: Well when a characterization begins in my head, I might pace back and forth playing out the story line in my head as I write.
'Mi granny sometimes ask me if me mad'
Some might find that strange.

3. What books do you wish you could have written?

Ans: Harper Lee's To Kill A Mocking Bird
The Schoolmaster by Earl Lovelace
The Lunatic by Anthony C Winkler

4. Just as your books inspire authors, what authors have inspired you to write?

Ans: Richie Drenz. I am mostly a huge fan of Caribbean literature. I like to open a book and read a story that I can relate to. It's not a prejudice, it is just that I think West Indian culture rife with its tragic history and the melting pot of contemporary fashion, dance and music, our evolution from slavery to where we are today is ideal for a story setting.

5. What writing advice do you have for other aspiring writer?
Ans: write. Write from yuh soul. Don't be afraid to take risk, to send a message that discords with mainstream ideology. Don't be afraid to create characters that people will hate. Real stories must and should stir some emotion in its readers.
When you write you recreate life on a piece of paper, the incidents that inspires your writing become immortal, they will be here long after you are gone.
Always give it your best.

6.Do you read your reviews? Do you respond to them, good or bad? Do you have any advice on how to deal with the bad?

Ans. I do read them, not all but most because I believe feedback is central to the growth as a writer.
Ghetto Slam was poorly edited. I got some bad flak for that. I am in the process of re-editing it.
When a review is unfavorable, it might momentarily evince feelings of disappointment but if you concentrate on the negative, you might never write again.
Take what you need to evolve and leave the rest.

7. What do you consider to be your best accomplishment?
The Bunna Man trilogy.
I've learnt while writing those three books a lot of things about myself. The responses to the stories have taught me a lot about one's responsibilities as a writer.
How what started out as a story, became a movement and I the prophet.
How your story can shape the lives of others, how you develop a relationship with your fans. How your fans fall in love with your writing style.
How a personal story can transcend you to a higher level of reasoning.
Sometimes I look back and am amazed at what I wrote.

8. Is there one subject you would never write about as an author? What is it?

Ans: Religion. Religion is a personal thing. I won't tell anyone what to believe. I do believe in a higher spiritual realm, I just don't think I should dictate what others believe.

9. What are you working on now? What is your next project!
Ans: I have an anthology of stories called "The People Next Door"
I have three novels am working on, If I were A Bwoy, Steppa and Killer Pussy'
I also want to do a spin off novel from a short story I wrote recently called Riva Mumma!
10. What is something you want to accomplish before you die?
Ans: I want to reach a philosophical depth like Plato and Aristotle where my writing transcends my reader to realm of intense introspection.
I want when someone reads what I wrote, they are forced to look into themselves, they strive for something higher.
I want my writing to be visionary.

No comments:

Post a Comment